Glaspoort omarmt Gedragscode Veilige Aanleg Digitale Infrastructuur
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

Glaspoort omarmt Gedragscode Veilige Aanleg Digitale Infrastructuur

Glaspoort onderschrijft de Gedragscode Veilige Aanleg Digitale Infrastructuur, een initiatief van brancheorganisaties Techniek Nederland en NLconnect. Diverse technische dienstverleners hebben het document bekrachtigd. Zij werken samen aan de veiligheid in de aanlegketen. 

Bij de aanleg van data- en telecomnetwerken, zoals 5G en glasvezel, staat de veiligheid onder druk. De branches die betrokken zijn bij de aanleg hebben daarom de Gedragscode Veilige Aanleg Data- en Telecomnetwerken opgesteld. Het doel van de gedragscode is om risico’s op ongevallen bij de aanleg van digitale infrastructuur, zoals glasvezel, verder te verlagen.

Actief bijdragen aan de veiligheid in de sector
Martin Wanschers,COO Glaspoort, onderschrijft de gedragscode namens Glaspoort. Martin vertelt hierover: “Wij nemen graag onze verantwoordelijkheden. Hiermee dragen wij bij aan het verbeteren van de veiligheid in deze sector. Het is ontzettend belangrijk dat alle medewerkers veilig kunnen werken. Iedereen wil aan het einde van de werkdag veilig terug naar huis.”

 

Op de foto van links naar rechts, Martin Wanschers, COO Glaspoort en Michel Wijbrands, programmamanager Techniek Nederland.

Gedragscode ondertekend