Langjarig glasvezelaanbod Glaspoort definitief goedgekeurd door de ACM
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

Langjarig glasvezelaanbod Glaspoort definitief goedgekeurd door de ACM

Eerder vandaag heeft de ACM de toezegging voor het nieuwe Wholesale aanbod dat Glaspoort wil introduceren bindend verklaard. Dit betekent dat Glaspoort de tarieven voor toegang tot haar netwerken heeft verlaagd en de voorwaarden nog aantrekkelijker gemaakt. Het aanbod geldt voor een periode van minimaal acht jaar met jaarlijks een gematigde aanpassing aan de inflatie. Hiermee realiseert Glaspoort een stabiel en aantrekkelijk klimaat voor de telecomaanbieders die gebruikmaken van het glasvezelnetwerk van Glaspoort.

De ACM toetste het nieuwe aanbod van Glaspoort de afgelopen periode zelf en bij de marktpartijen. Op basis daarvan vulde Glaspoort haar eerdere toezegging aan met onder andere een ingroeimodel en een nog simpelere tariefstructuur.

Jan-Willem Scheerder, CEO van Glaspoort: “We zien in de bindend verklaring van de ACM de bevestiging dat we met ons voorstel een stabiel en attractief aanbod voor onze partners hebben neergezet en we kijken er naar uit om met onze partners aan de slag te gaan en Nederland verder te verglazen.”

Over Glaspoort

Nederlandse huishoudens in dorpen en kleine kernen maar ook bedrijven kijken uit naar supersnel en stabiel internet via glasvezel. Daarvoor is Glaspoort opgericht. Inmiddels heeft Glaspoort al meer dan 180.000 huishoudens en bedrijven voorzien van glasvezel. Glaspoort heeft de ambitie om de komende vijf jaar circa 1,2 miljoen glasvezelverbindingen in Nederland te realiseren.