Glasvezel voor meer dan 8000 huishoudens in Bladel
Direct naar hoofdinhoud

Glasvezel voor meer dan 8000 huishoudens in Bladel

We zijn gestart met de aanleg van glasvezel in Bladel waarna ook in Hapert, Hoogeloon, Casteren en Netersel wordt aangelegd. Daarmee krijgt een groot deel van de gemeente Bladel toegang tot ons supersnelle en stabiele glasvezelnetwerk. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind 2024 gereed. 
Samen met aannemer Circet, realiseren wij 8739 glasvezelaansluitingen in de gemeente Bladel. Met een glasvezelaansluiting in huis hebben bewoners toegang tot de hoogst mogelijk up- en downloadsnelheid. Glasvezel is bovendien stabieler en betrouwbaarder en verbruikt minder energie dan het huidige netwerk. Aangezien datagebruik alleen maar toeneemt, is glasvezel een toekomstbestendig netwerk.

Kosteloze glasvezelaansluiting op ons open netwerk
Bewoners kunnen kosteloos een glasvezelaansluiting in de woning laten aanleggen en het brengt geen verplichtingen met zich mee. Met onze glasvezelaansluiting in huis, kunnen bewoners kiezen uit meerdere providers voor een internetabonnement. Meer dan 25 providers bieden namelijk hun internet- en telecomdiensten aan op ons open netwerk.

Werkzaamheden starten in Bladel
Op 11 september zijn we gestart met de graafwerkzaamheden aan de Sniederslaan in Bladel. Na Bladel volgen Hapert, Hoogeloon, Casteren en Netersel. In totaal wordt 105 kilometer gegraven en 1124 kilometer glasvezelkabel aangelegd. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind 2024 afgerond en kunnen bewoners gebruik maken van ons supersnelle glasvezelnetwerk.