Glaspoort rondt aanleg glasvezelnetwerk af in Den Helder
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Glaspoort rondt aanleg glasvezelnetwerk af in Den Helder

In oktober 2021 zijn we gestart met de aanleg van glasvezel in Den Helder. Inmiddels ligt het netwerk in de grond in Den Helder Oost, Den Helder West en Julianadorp. De komende periode  worden de huizen op het glasvezelnetwerk aangesloten. Eind maart is een stukje straatwerk dicht gemaakt om de graafwerkzaamheden in Den Helder symbolisch af te sluiten. De medewerkers van de aannemer zijn door de gemeente en ons in het zonnetje gezet.

Werkzaamheden

De aanleg van het glasvezelnetwerk is gestart in oktober 2021. De afgelopen 33 maanden is hard gewerkt door de medewerkers van de aannemer. Er zijn in totaal 43 glasvezelcentrales geplaatst om de woningen van internet, tv en vaste telefoon te voorzien. Verder is ruim 2000 kilometer gegraven door de medewerkers van de aannemer om de glasvezel in de grond te leggen, een afstand van Den Helder tot voorbij Napels in Italië. 

 

Montage van de glasvezel in de woningen

De aanlegwerkzaamheden in de straten worden deze maand afgerond. De komende periode worden de glasvezels in de woningen gemonteerd met een aansluitpunt. 33% van de huishoudens heeft al een glasvezelaansluitpunt in de woning. In totaal worden in Den Helder ongeveer 27.500 woningen aangesloten op glasvezel. 

 

Toestemming geven is nog mogelijk

Als toestemming voor de werkzaamheden in en rondom de woning is gegeven, wordt de glasvezel in de woning gemonteerd. Toestemming om een kosteloze aansluiting op glasvezel te krijgen kan nog steeds op glaspoort.nl/toestemming.

 

Samenwerking met de gemeente

De samenwerking tussen Glaspoort en de gemeente is goed verlopen. Op verzoek van de gemeente heeft Glaspoort glasvezel aangelegd op 2 vakantiedorpen. De vakantiewoningen op Keizerskroon en De Zandloper kunnen daardoor ook aangesloten worden op glasvezel. Zowel de gemeente Den Helder als Glaspoort kijken terug op een geslaagd project.

 

Afronding project Den Helder