Glaspoort start binnenkort met de aanleg van glasvezel in Oosterwolde
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Glaspoort start binnenkort met de aanleg van glasvezel in Oosterwolde

OOSTERWOLDE, 21 juli 2022 – Oosterwolde in de gemeente Ooststellingwerf wordt aangesloten op glasvezel. Glaspoort start medio augustus 2022 met de aanleg. Het doel is om voor de zomervakantie van 2023 vrijwel alle woningen aangesloten te hebben op het snelle glasvezelnetwerk.

In totaal wordt circa 100 kilometer glasvezelkabel aangelegd om de inwoners van Oosterwolde te voorzien van supersnel internet. Deze werkzaamheden worden verricht door aannemer Van Gelder Telecom. De voorbereidingen zijn in volle gang en de komende weken worden de bewoners per brief geïnformeerd.

Jan-Willem Scheerder, CEO van Glaspoort: “Op het netwerk van Glaspoort zijn meerdere aanbieders van telecomdiensten actief waardoor de bewoners van Oosterwolde zelf een aanbieder kunnen kiezen.”

Kosteloze glasvezelaansluiting op het open netwerk van Glaspoort

Het laten aansluiten van een glasvezelaansluiting in de woning is volledig kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee. Indien bewoners of bedrijven meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen zij terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels meer dan 20 serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Plinq, Youfone, Kliksafe, Solcon, i4Networks en PetitVerbindt. Een volledig overzicht is te vinden op www.glaspoort.nl/providers.

Versnelde glasvezel uitrol

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP Met deze joint venture versnellen we de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomst-vaste glasvezelkabel. Wat ons betreft wordt glasvezel de standaard. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort ben je klaar voor de toekomst.
Graven om de kabel te kunnen leggen