Eerste glasvezelaansluiting op bedrijventerrein Spaanse Polder
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Eerste glasvezelaansluiting op bedrijventerrein Spaanse Polder

 De aanleg van glasvezel op bedrijventerrein Spaanse Polder is in volle gang. Op woensdag 14 juni realiseerden we de eerste bedrijfsaansluiting met de op dit bedrijventerrein gevestigde aannemer Selecta Infratechniek.

“Wij zijn blij dat de aanleg spoedig verloopt en we nu al de eerste glasvezelaansluiting kunnen realiseren. Het is dan ook extra feestelijk dat dit bij onze aannemer Selecta Infratechniek plaatsvindt. Samen gaan we snel door om alle ondernemers op Spaanse Polder aan te sluiten op het razendsnelle glasvezelnetwerk van Glaspoort”, aldus Martin Wanschers, COO Glaspoort.

Aanleg glasvezel Spaanse Polder
Er komt veel kijken bij de aanleg van een glasvezelnetwerk. We leggen samen met aannemer Selecta Infratechniek het glasvezelnetwerk aan. Hierbij worden ruim 1700 lokale ondernemers aangesloten, waarbij Selecta Infratechniek ervoor zorgt dat de bedrijfspanden tijdens de aanlegwerkzaamheden steeds bereikbaar blijven.

Lokaal ondernemerschap
Yilmaz Dilek, CEO Selecta Infratechniek: “Deze ontwikkeling biedt ons een unieke kans om ons eigen gebied te verglazen en bij te dragen aan de ontwikkeling van onze gemeenschap. We zijn enthousiast om onze buren op het bedrijventerrein de snelheid en efficiëntie te bieden die ze verdienen, en samen te werken aan een betere toekomst voor Spaanse Polder.”

Het belang van glasvezel
Naar verwachting kunnen ondernemers op bedrijventerrein Spaanse Polder begin 2024 profiteren van de voordelen van glasvezel. Supersnel, betrouwbaar en duurzaam internet is van groot belang voor hun dagelijkse bedrijfsvoering. Met de aanleg van glasvezel draagt Glaspoort bij aan de verdere ontwikkeling van dit bedrijventerrein.

Vrijblijvende glasvezelaansluiting en open netwerk
De aanleg naar de bedrijfspanden en het plaatsen van de glasvezelaansluiting in een pand is kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee. Ondernemers die nog geen toestemming hebben gegeven voor het aansluiten van hun pand kunnen dit doen via Glaspoort.nl Ondernemers die direct gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen zij terecht bij één van de  serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels 20 zakelijke serviceproviders actief op ons open netwerk.