Bedrijventerreinen ’t Heen en Klei Oost krijgen glasvezel van Glaspoort
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Bedrijventerreinen ’t Heen en Klei Oost krijgen glasvezel van Glaspoort

Katwijk en Noordwijk, 10 juni 2022 – Glaspoort sluit bedrijventerreinen ’t Heen en Klei Oost aan op het glasvezelnetwerk. De bedrijven worden per brief geïnformeerd over de aanleg van glasvezel door Glaspoort.

Aannemer VolkerWessels Telecom gaat in opdracht van Glaspoort aan de slag. De graafwerkzaamheden starten in het derde kwartaal. Er wordt 20 kilometer gegraven met als doel zo'n 830 adressen aan te sluiten. Naar verwachting zijn rond eind april alle bedrijven aangesloten op glasvezel.

“Wij gaan ervoor zorgen dat bedrijventerreinen in Nederland zo snel mogelijk worden aangesloten op glasvezel”, zegt COO Martin Wanschers. “Optimale connectiviteit is voor bedrijven van groot belang. Met de aanleg van ons glasvezelnetwerk kunnen ook de bedrijven op bedrijventerreinen ’t Heen en Klei Oost binnenkort gaan genieten van supersnel en betrouwbaar internet. “

Glasvezelaansluiting op het open netwerk van Glaspoort

Indien bewoners of bedrijven meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen zij terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels meer dan 20 serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Pocos, Destiny, Kliksafe, Solcon, Nextpertise en Enreach. Een volledig overzicht is te vinden op www.glaspoort.nl/providers.

Versnelde glasvezel uitrol

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds APG. Met deze joint venture versnellen we de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomst-vaste glasvezelkabel. Glasvezel biedt de snelheid, betrouwbaarheid en capaciteit die Nederland nodig heeft. Wat ons betreft wordt glasvezel de standaard. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort ben je klaar voor de toekomst.