Straks ook glasvezel in Elst en Achterberg in de gemeente Rhenen
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Straks ook glasvezel in Elst en Achterberg in de gemeente Rhenen

Achterberg en Elst in de gemeente Rhenen zullen worden voorzien van supersnel glasvezelinternet. Woensdag 15 december hebben de gemeente Rhenen en Glaspoort een samenwerkingsovereenkomst getekend. Glaspoort begint met de uitrol in Achterberg en Elst medio 2023.

Een betrouwbaar en snel glasvezelnetwerk

Wethouder Rhenen Hans Boerkamp: “Een snelle en betrouwbare internetverbinding is belangrijker dan ooit. We hebben het nodig voor ons werk, school, om zaken te regelen, maar ook om te ontspannen. En vooral om in contact te blijven met elkaar. Ik ben blij met deze ontwikkeling en de opties die dit biedt.”

“We willen ervoor zorgen dat iedereen in Nederland zo snel mogelijk kan genieten van een supersnelle en duurzame internetverbinding”, zegt directeur Glaspoort Jan-Willem Scheerder. “Goede data- en internetverbindingen worden steeds belangrijker. Met de aanleg van ons glasvezelnetwerk kunnen ook de inwoners van Elst en Achterberg gaan genieten van supersnel en betrouwbaar internet.”

Versnelde uitrol van glasvezel

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds APG. Met deze joint venture versnellen we de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomstvaste glasvezelkabel. Wat ons betreft wordt glasvezel de standaard. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort ben je klaar voor de toekomst.