Bedrijventerreinen in Noordoostpolder krijgen glasvezel van Glaspoort
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Bedrijventerreinen in Noordoostpolder krijgen glasvezel van Glaspoort

Meerdere bedrijventerreinen in de Noordoostpolder krijgen supersnel internet van Glaspoort. In Espel gaat het om de bedrijventerreinen De Munt, Bedrijventerrein Ens en Bedrijventerrein Espel. In Emmeloord krijgen Bedrijvenpark A6 en Nagelerweg-Zuidervaart glasvezel. Verder wordt glasvezel aangelegd op Bedrijventerrein Marknesse in Marknesse en E-94-Eggestraat in Nagele. 

Aanleg glasvezelnetwerk start eind april

Dit is goed nieuws voor de ondernemers in dit gebied, omdat zij binnenkort ook kunnen profiteren van de voordelen van glasvezelinternet. Glaspoort levert een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de gemeente Noordoostpolder door de aanleg van een glasvezelnetwerk. Dit stimuleert niet alleen de lokale economie, maar draagt ook bij aan de leefbaarheid en duurzaamheid van de gemeente.

 

Werkzaamheden

In totaal wordt ongeveer 40 kilometer gegraven en wordt meer dan 200 kilometer aan glasvezel uitgerold om de bedrijven te voorzien van een glasvezelaansluiting. Dit betekent dat ruim 1100 ondernemers in deze gebieden kunnen profiteren van snel en betrouwbaar internet, wat essentieel is voor hun dagelijkse bedrijfsvoering. De bedrijven blijven tijdens de aanleg bereikbaar.

.

Graven om de kabel te kunnen leggen