Glaspoort start binnenkort met de aanleg van glasvezel in Hoogeveen Oost
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

Glaspoort start binnenkort met de aanleg van glasvezel in Hoogeveen Oost

Hoogeveen Oost wordt aangesloten op glasvezel. Glaspoort start in het laatste kwartaal van 2021 met de aanleg. Het doel is om Hoogeveen Oost in het tweede kwartaal van 2022 aangesloten te hebben op het snelle glasvezelnetwerk. De voorbereidingen zijn in volle gang en sinds vorige week worden de bewoners geïnformeerd over de start van de werkzaamheden. 
 

Hoogeveen bouwt aan betrouwbaar en snel netwerk

Wethouder Jan Zwiers van Hoogeveen: “Glasvezel is de toekomst en is nodig om te waarborgen dat we ook in de toekomst snel en stabiel internet hebben, ook in Hoogeveen Oost. Steeds meer gaat digitaal, waarbij velen van ons denken dat de traditionele aansluiting van vandaag voldoende is. Maar met de steeds toenemende digitalisering van alle apparatuur in en om ons huis, de fiets en de auto, is de rek straks uit het traditionele net. Willen we als gebied, als regio, bijblijven dan is glasvezel een voorwaarde. Zo blijven we een aantrekkelijke regio om te wonen en om te werken. Goed voor onze inwoners en ondernemers en het imago van ons gebied.” 

Snel, stabiel en duurzaam internet

Supersnel en betrouwbaar internet wordt steeds belangrijker in ons dagelijks leven. Met glasvezel wordt data verstuurd met nagenoeg de snelheid van het licht. Daarnaast is glasvezel stabieler, betrouwbaarder en verbruikt het minder energie. Een glasvezelinternetverbinding biedt de beste up- en downloadsnelheden en is dus klaar voor een nog snellere toekomst.  

Glaspoort versnelt de aanleg van glasvezel

Directeur Glaspoort Jan-Willem Scheerder: “Glaspoort is een samenwerking van pensioenfonds ABP en KPN. Door deze samenwerking kan de uitrol van glasvezel in Nederland versneld worden en kunnen circa 1 miljoen huishoudens en bedrijven in kernen en dorpen veel eerder van supersnel internet genieten. Op het netwerk van Glaspoort zijn meerdere aanbieders van telecomdiensten actief waardoor de bewoners van Hoogeveen Oost zelf een aanbieder kunnen kiezen.”  
 
glasvezel werker in de tuin