VolkerWessels Telecom en Glaspoort starten hun langjarige samenwerking met de verglazing van bedrijventerreinen
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

VolkerWessels Telecom en Glaspoort starten hun langjarige samenwerking met de verglazing van bedrijventerreinen

VolkerWessels Telecom en Glaspoort hebben een overeenkomst gesloten voor de aanleg van glasvezel op bedrijventerreinen in de provincies Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Het eerste bedrijventerrein waar VolkerWessels Telecom en Glaspoort aan de slag gaan, is Kreitenmolen in Udenhout. De werkzaamheden starten naar verwachting in maart 2022. Het voornemen is om in totaal circa 265 glasvezelaansluitingen op Kreitenmolen te realiseren.

Open glasvezelnetwerk

De bedrijventerreinen krijgen de beschikking over een open glasvezel netwerk. Dit betekent dat het netwerk open is voor alle providers die via het glasvezelnetwerk van Glaspoort telecomdiensten willen aanbieden aan hun zakelijke klanten. Zo hebben bedrijven de vrijheid hun eigen provider te kiezen.

Belang glasvezel bedrijven groot

Het belang van optimale connectiviteit voor bedrijven is groot. Zowel voor interne doeleinden – denk aan toegang tot essentiële bedrijfsdata en het gebruik van slimme toepassingen in panden - als voor de producten en diensten die een organisatie levert aan klanten. Doordat data met glasvezel hoge snelheden kan bereiken, voorziet deze techniek in alle eisen die bedrijven tegenwoordig aan hun connectiviteit stellen.

Door de grotere afstand tussen bedrijfspanden is de uitrol van glasvezel op bedrijventerreinen vaak kostbaarder dan in woonwijken. Glaspoort vindt dat dit soort gebieden, naast landelijke gebieden en kleinere gemeentes, ook recht hebben op glasvezel.

Samenwerking Glaspoort en VolkerWessels Telecom

Martin Wanschers, COO van Glaspoort: “We zijn verheugd dat we samen met VolkerWessels Telecom, één van onze strategische partners, kunnen starten met het realiseren van Glaspoort’s ambitie om in de komende jaren circa 1.400 bedrijventerreinen aan te sluiten op glasvezel. In VolkerWessels Telecom hebben we een betrouwbare en ervaren partner gevonden, waarmee een voorspelbare uitrol van glasvezel op bedrijventerreinen een stap dichterbij is gekomen. Ook voor het bedrijfsleven is continue bereikbaarheid van groot belang nu er steeds meer gebruik wordt gemaakt van ‘cloud’ gebaseerde applicaties en veel bedrijven thuiswerken maximaal willen ondersteunen. Met een glasvezelverbinding van Glaspoort is dat mogelijk.”

“Glaspoort’s missie om iedereen in Nederland toegang te geven tot glasvezel sluit naadloos aan op ons doel om te bouwen aan totale connectiviteit, tot op de laatste vierkante centimeter. Samen met Glaspoort zullen we de komende vijf jaar ruim 97.000 zakelijke aansluitingen realiseren. Daarmee helpen we zowel deze bedrijven als de BV Nederland verder de toekomst in. We kijken ernaar uit om met de aanleg aan de slag te gaan,” zegt Niels Kamphuis, directeur FttX bij VolkerWessels Telecom.