Aanleg glasvezelnetwerk bedrijventerreinen Reubenberg in Swalmen en Merum in Herten
Direct naar hoofdinhoud
Zakelijk

Aanleg glasvezelnetwerk bedrijventerreinen Reubenberg in Swalmen en Merum in Herten

De gemeente Roermond heeft een overeenkomst met ons getekend voor de aanleg van een glasvezelnetwerk op de bedrijventerreinen Reubenberg in Swalmen en Merum in Herten in de gemeente Roermond. Het nieuwe netwerk zal zorgen voor sneller en betrouwbaarder internet voor bedrijven en bewoners in de gemeente Roermond.

Wij zullen 260 aansluitingen op het glasvezelnetwerk maken waarvoor ongeveer 5 kilometer wordt gegraven. De aanleg van het nieuwe glasvezelnetwerk zal naar verwachting nog voor de zomer starten en in de loop van het jaar in gebruik worden genomen. Naast de voordelen op het gebied van digitale bereikbaarheid, is er ook veel aandacht besteed aan duurzaamheid en bereikbaarheid bij de aanleg van het nieuwe netwerk. Glaspoort heeft gekozen voor duurzame materialen en de aanleg zal zo min mogelijk overlast veroorzaken voor de omgeving.

Wethouder Vincent Zwijnenberg, gemeente Roermond
"Wij zijn erg blij met deze samenwerking met Glaspoort," aldus Vincent Zwijnenberg wethouder in Roermond. "Een snel en betrouwbaar internet is tegenwoordig van cruciaal belang voor zowel de lokale economie als het dagelijkse leven van onze inwoners. Het nieuwe glasvezelnetwerk zal ervoor zorgen dat Roermond hierin voorop blijft lopen."

Jan Willem Scheerder, CEO Glaspoort
Jan Willem Scheerder, CEO Glaspoort voegt hieraan toe: "We zijn trots om samen te werken met de gemeente Roermond en bij te dragen aan een duurzamere en beter bereikbare stad. We kijken uit naar de succesvolle realisatie van het nieuwe glasvezelnetwerk en de voordelen die het zal bieden aan de bedrijven van Roermond."